Lugoj Clasic, ediția a IV-a

„Lugoj Clasic” revine în perioada 1-14 septembrie 2019, în diferite spații care se vor lăsa cucerite de cultura de calitate: Casa Bredicenilor, Muzeul de Istorie, Etnografie și Arte Plastice, Biserica Reformată, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, Catedrala Greco-Catolică, Cercul Militar Lugoj etc.

Pornind de la ideea că festivalul trebuie să ajungă la un public cât mai numeros și divers, programul celei de-a patra ediții „Lugoj Clasic” propune spectacole din toate ariile culturale – muzică, teatru, arte vizuale, modă. Totul, cu speranța de a-i determina pe cât mai mulți lugojeni să se apropie de cultura „clasică”, de calitate.

„În 2016 am inițiat împreună cu prietenii din Lugoj  un festival clasic, care în următorii doi ani a devenit tradiție. Acum, cea de-a patra editie este pregătită și gata să înceapă. Vă invit să construim împreună două săptămâni de cultură, artă și prietenie,  între 1 și 14 septembrie, când Lugojul va fi… Clasic!” – Aura Twarowska, directoarea artistică a festivalului

Festivalul „Lugoj Clasic” este organizat de Asociația Culturală Kratima, cu sprijinul finaciar al Primăriei Lugoj, al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj și al Consiliului Județean Timiș. Intrarea la evenimente este liberă!

PROGRAM:

1 septembrie, ora 18:00, Casa Bredicenilor
ÎNTOARCERE ÎN PREZENT, expoziție Adriana Lucaciu & Simion Lucaciu
Invitați: scriitorul Marcel Tolcea și pianistul Alex Reisz

2 septembrie, ora 18:00, Sinagoga Neologă
Recital de orgă Felician Roșca

3 septembrie, ora 18:00, Casa Bredicenilor
Lansare de carte: „ Șapte zile, plus una. Mircea Mihăieș în dialog cu Ilie Stepan”
Invitați: Mircea Mihăieș, Ilie Stepan și Horea S. Crișovan

4 septembrie, ora 11:00, Casa Bredicenilor
„Opera printre copii”, spectacol muzical pentru copiii din centrele lugojene de plasament, oferit de Asociația „Fascinația Sunetului”

6 septembrie, ora 19:00, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu
Fashion show AMOS MIDAS și recital de chitară Adrian Sidoreanu

8 septembrie, ora 11:30, Catedrala Greco-Catolică
Recital MULTICELLO, realizat cu participarea violonceliștilor Alexandra Guțu, Andreea Petrila, Darius și Dumitrița Tereu, cu ocazia Jubileului – 25 de ani de episcopat PS Alexandru Mesian

10 septembrie, ora 11:00, Atelier Larissa Shoes, (str. Privighetorii nr.39D), Lugoj
Oamenii Cetății. Gabriela Tomoni – creator lugojean de pantofi de damă
Vizitarea atelierului Larissa Shoes

12 septembrie, ora 18:00, Muzeul de Etnografie și Istorie Lugoj
Recital Banater Musikanten (Forumul German)
Eveniment organizat în cadrul expoziției de costume șvăbești „Spiritualitatea tradițională germană din Banat”

13 septembrie, ora 18:00, Casa Bredicenilor
STRADA NR.4, spectacol de teatru realizat cu participarea actorilor Mălina Manovici, Adrian Jivan și Bogdan Spiridon, de la Teatrul Național Timișoara, pe un text de Adrian Jivan

14 septembrie, ora 18:00, Casa Armatei
Balul „Lugoj Clasic”
Eveniment organizat cu participarea Corului „Ion Vidu” din Lugoj, a basului Marius Goșa și a instrumentiștilor Gianluca Vanzelli (flaut) și Ionuț Dorobanțu (chitară), precum și a artistei vizuale Silvia Bloch.

 

Comentarii