Gala Folk, ediția a II-a

In acest an, cea de a doua editie a Galei Folk lugojene se va desfasura sub titulatura “Legende”, reunind, pe scena Teatrului lugojean, trei legende ale muzicii , Dan Andrei Aldea, Freddy Stauber si Corina Ignea.

Dan Andrei Aldea – muzician poliinstrumentist (chitară, vioară, claviaturi, blockflöte, muzicuță, chitară bas), aranjor și compozitor român. Liderul formației Sfinx în anii șaptezeci, s-a stabilit din 1981 în Occident ( în Germania,la Munchen), unde își construiește un studio de înregistrări, Dan’s Own. Se specializează pe activitățile corespunzătoare (aranjor, instrumentist de studio).

Freddy Stauber – nascut la Lugoj, actualmente stabilit in Germania, este unul dintre cei mai apreciati si indragiti muzicieni lugojeni. Primul instrument la care canta este acordeonul, la 7 ani, de la 14 ani, “descoperind” chitara. Prima trupa, infiintata chiar de el, se numea Omicron L, in 1975, pe cand avea 17 ani, grup cu care a prezentat mai multe spectacole la Casa de cultura a sindicatelor si serate de dans la Clubul tineretului. In vara anului 1977, la Strand, canta impreuna cu legendara trupa rock lugojeana, Betta. In perioada studentiei, 1979-1983, la Timisoara, devine membru al trupei Stelele, chitarist si solist vocal, cu care, in 1981, imprima un LP, “Soare in inima”, cu piese ca Angeline, Gute Nacht, Über sieben Brücken etc, In aceasta perioada, are mai multe turnee artistice, in tara si pe litoral, si spectacole cu grupul Song si Ioan Luchian Mihalea. Din 1983, intors in Lugoj, infiinteaza trupa Logic, cu care participa la numeroase festivaluri rock din tara, in 1986 obtinand Marele Premiu si premiul pentru cel mai bun chitarist al festivalului, acordat lui Cezar Costescu, la Festivalul Rock , Ramnicu Valcea. In 1987 ȚpleacaȚ in RFG, unde isi continua viata artistica, avand numeroase spectacole si imprimand mai multe CD-uri.

Corina Ignea – a inceput studiul chitarei la Casa Pionierilor Lugoj, cu prof. Tiberiu Putinelu, urmand, apoi, cursurile Casei de Cultura a Municipiului, sub indrumarea prof. Puu Popa. A fost cel mai tanar membru al Cenaclului “ALTER EGO”, cenaclu infiintat, coordonat si prezentat de George Anghelescu si “cap de afis” la spectacolele organizate de Casa de Cultura, in perioada cand aceasta a fost condusa de dl. director Zghimbea. A participat la o serie de concursuri si spectacole de muzica usoara si folk, din mai multe orase, fiind plecata in turneu cu formatia SAH MAT, din Buzias. A activat in cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor, a Teatrului Municipal “Traian Grozavescu”, din Lugoj, fiind prezenta in mai multe spectacole de muzica folk si poezie.

Gala va avea loc vineri, 27 septembrie de la ora 19:00. Prețul unui bilet este de 40 lei. Acestea se găsesc la casieria teatrului.

sursa Facebook

 

Comentarii