Expoziție “Noile Patrii”

“În colaborare cu Centrul de Studii de Dezvoltare PRISMA, prezentăm expoziția “Noile Patrii”, în contextul proiectului european “FAIDRA. Separarea familiei prin imigrare – Dramatizarea Istoriei Anecdotice a Europei”.

Proiectul FAIDRA se referă la povestirile și mărturiile personale ale familiilor europene obișnuite care au experimentat imigrația în diferite circumstanțe și perioade ale istoriei recente a țării lor. Aceste povești devin “materia primă” pentru un spectacol, în genul teatrului documentar. Separarea și reunirea membrilor familiei, scufundarea într-o cultură ciudată și adaptarea sau respingerea ulterioară, lupta de a reconcilia viața profesională cu viața de familie într-un mediu necunoscut sau în două țări diferite, sentimentele și realitățile vieții, succesul și eșecul se concentrează să coasă împreună o mozaică de povești, situații, mesaje și sentimente, într-un context care dezvăluie un aspect al recentei istorii sociale și culturale a europenilor, care nu este predat în școli sau scris în documentele istorice oficiale.

Expoziția trateaza una dintre problemele cheie ale zilelor noastre, imigratia. Mărturiile personale ale oamenilor care au experimentat imigrația au construit nucleul expoziției, fiind completate de opere de artă ale unor artiști locali și membri ai asociației.”

Vernisajul va avea loc joi,7 iunie de la ora 18:00 la Asociația FOA, str. Magnoliei nr.7. Intrarea este liberă!

 

Comentarii