Gala Internationala de Jazz, editia a VII-a

Joi, 9 noiembrie 2017, Teatrul Municipal Lugoj va găzdui cea de a VII-a ediție a Galei Internaționale de Jazz. Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean , al Consiliului Local Lugoj și al Primăriei Lugoj.

În deschiderea Galei, de la ora 19.00, pe scena teatrului va debuta o nouă trupa de jazz lugojeană, în formulă de trio, care îi are în componență pe chitariștii Cristian Vețan și Tavi Logoș (ambii studenți, în ultimul an, la Facultatea de Muzică ”G. Dima”, din Cluj) și, la cajon, pe Daniela Marcu. Tinerii muzicieni lugojeni vor interpreta acustic piese din jazz-ul clasic, preluări și teme din melodiile lui Billy Evens, John Coltrane sau Gershwin.

Capul de afiș al evenimentului este duetul româno-argentinian Berti Barbera & Mariano Castro. Berti Barbera, inițiatorul acestui proiect muzical, este o mai veche cunoștință a melomanilor lugojeni, fiind invitat în cadrul Galelor de Blues și Jazz de la Lugoj, în 2012, împreună cu chitaristul Nicu Patoi și, în 2016, împreună cu trupa Platonic. Pianistul argentinian Mariano Castro, dublu nominalizat la premiile Latin Grammy, secțiunea tango, în anii 2009 și 2010, cu trupa Narcotango, în cadrul careia avea calitatea de interpret, compozitor și orchestrator, s-a stabilit, din 2013, în România. Berti Barbera & Mariano Castro vor prezenta la Lugoj, în principal, piesele de pe albumul AMISTAD, album apărut în anul 2015, care conține înregistrarea concertului susținut de cei doi la Gala de Jazz de la Brașov, ce a avut loc în același an.

Tot în cadrul acestei Gale Internaționale de Jazz, va fi invitat și Silviu Dan Iliescu, chitaristul trupei de blues rock AXIS, cu un scurt recital acustic.

Biletele au prețul de 30 lei si se gasesc la Agentia Teatrului.”

sursa facebook

 

Comentarii